Sevilen sanatçı Behzat Uygur, 62. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliklerinin Temsili Nasreddin Hocası olacağına ilişkin olarak sosyal medya hesaplarından sözlü ve videolu paylaşımlarda bulundu. Behzat Uygur; 2013 yılında kaybettiğimiz rahmetli babası, büyük usta Nejat Uygur’un kendisine Nasreddin ismini vermeyi çok istediğini belirttiği paylaşımlarında, şu ifadelere yer verdi:

“Nejat ustanın isteği temsili olsa da gerçekleşiyor. Nasreddin Hoca adına düzenlenen 62. Uluslararası Nasreddin Hoca Festivali’nde, kavuğumu takıp kostümümü kuşanarak hocayı canlandırma şerefine nail olacağım. Tüm dostları 5 Temmuz’da Konya Akşehir’e bekliyorum.”

Behzat Uygur’un videolu paylaşımına sosyal medya hesaplarında yer veren Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da Şenlik Programını açıkladığı basın toplantısında, Uygur’un Temsili Hoca olması sürecini, şu sözlerle aktarmıştı:

“Başka bir programı vardı, normal şartlarda iptal etmek mümkün değildi. Çok önceden belirlenmiş ama ‘Akşehir bizim için önemlidir, Nasreddin Hoca benim için çok önemli’ dedi. Ülkemizin tiyatro konusunda büyük üstat ve duayenlerinden olan babası rahmetli Nejat Uygur, geçtiğimiz dönemlerde Akşehir’e gelip farklı etkinliklerde bulunmuş. Sürekli Akşehir’le ilgili güzel alıntıları olurdu. Behzat Bey de Akşehir’e verdiği önemi; ‘Bizim hafızamızda yer etti, hatta ben doğduğumda benim ismimi Nasreddin koymayı düşünmüş, sonradan Behzat olmuş, böyle de bir hatırası vardır bende. Onun için biz gelemiyoruz diyemezdik. Akşehir’imize, Nasreddin Hoca’mıza olan ilgimiz, sadakatimiz, sevgimiz nedeniyle memnuniyetle geliyoruz’ şeklinde ifade etti.”