Bu yıl pandemi sebebiyle kısıtlı olarak gerçekleştirilecek olan etkinlikler kapsamında; 24 Ekim 2021 Pazar günü “Sabahın Seherinde Nasreddin Hoca’dan Esintiler” başlığı altında Hasan Paşa İmaret Camii’nde sabah namazı kılınarak, Nasreddin Hoca Türbesi ziyaret edilecek.

25 Ekim 2021 Pazartesi günü Akşehir Kültür Merkezi’nde 5. Ulusal İlkokullar Arası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması Bölge Finali online olarak gerçekleştirilecek. Aynı gün saat 14:00’da ise Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde Prof. Dr. Nebi Özdemir tarafından “Nasreddin Hoca Gibi Düşünmek” konulu bir konferans verilecek.

Nasreddin Hoca Anma Günleri kapsamında; 26 Ekim 2021 Salı günü ise Akşehir Kültür Merkezi’nde saat 10:00’da 5. Ulusal İlkokullar Arası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması Türkiye Finali, yine online olarak yapılacak. Saat 12:30’da da İplikçi Camii’nde Mevlid-i Şerif okunacak.

Etkinlikler kapsamındaki son program, aynı gün, Selçuk Üniversitesi Akşehir İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde gerçekleştirilecek. Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ayva tarafından verilecek olan konferansın konusu “Gülmecenin Başkenti Akşehir’den Dünyaya Açılan Pencere: Nasreddin Hoca” olacak.                

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, konuya ilişkin değerlendirmesinde; “Nasreddin Hoca’mızın vefatının 737’nci yılında düzenleyeceğimiz Nasreddin Hoca Anma Günleri etkinliklerimize, tüm değerli hemşehrilerimizin katılımlarınızı bekleriz” ifadelerine yer verdi.