Başkan Akkaya, Belediye’deki kadın personele hitaben yaptığı konuşmada; “Kadınlarımız, toplumumuzun ana ögesidir. Kadınlarımız; anneliğiyle, eş olmasıyla, ev hanımlığıyla ve iş hayatında gerçekten çok fedakarca gayret veren zenginliğimizdir. Hem anne olmak, hem eş olmak, hem çalışan olmak kolay değil ve sizler bu zoru başarıyorsunuz” diyerek kadın personele mutfak önlüğü hediye etti.

Ziyaretleri kapsamında ilk olarak Salı Pazarı’na giderek, alışveriş ve satış yapan kadınların yanı sıra eşlerine götürmeleri için erkek satıcılara da mutfak önlüğü veren Akkaya, Akşehir Şehit Osman Aydoğan Halk Eğitimi Merkezi’ni de ziyaret ederek kadın eğitmen ve kursiyerlerin Kadınlar Günü’nü kutladı.

Kadının elinin değdiği her işte başarı olduğunun altını çizen Başkan Akkaya; “Toplumumuzun birleştirici ve koruyucu unsuru olan kadınlarımız, bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok payı olan, aile ve toplum hayatının temel direğidir. Bu özel günde; başta şehit eşleri ve anneleri olmak üzere; şefkatin, fedakarlığın ve üretkenliğin simgesi olan tüm kadınlarımızın Kadınlar Günü’nü bir kez daha kutluyorum” şeklinde konuştu.