Bu yılın Temsili Nasreddin Hocası Behzat Uygur; torunlarını selamlamasının ardından, her yıl farklı bir sanatçının temsili hoca olmasına karşın program sunucusunun hiç değişmediğine dikkat çekerek şenliğe çağrı esnasında kendisi yerine program sunucusu İbrahim Han’ın konuşma yapmasını istedi. Daha sonra bu yılki şenliğin mesajını “Dostluk, Barış, Kardeşlik ve Çevre” olarak paylaşan Temsili Nasreddin Hoca Behzat Uygur’un eşeğine binmesiyle kortej yürüyüşü başladı.

Müze önünden başlayan kortej yürüyüşü, Akşehir Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde İnönü Caddesi’ni takiben Nasreddin Hoca Türbesi’nde sona erdi. Yol üzerinde ikram edilen ayranı içen Nasreddin Hoca, yol boyunca maske ve dezenfektan dağıtarak Akşehirlileri selamladı.

Maya Çalma Töreni

Bu yıl Yeniköy Mahallesi ÖZUS Çiftliği’nde düzenlenen Maya Çalma Töreni; ilçe protokolünün yanı sıra Konya Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, Konya Milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla, yerli halk oyunları ekiplerinin gösterileri eşliğinde gerçekleştirildi. Göle maya çalarken geleneksel konuşmasını yapan Temsili Hoca Behzat Uygur, çevre sorunlarının altını çizerek; “Göllerimizin su seviyeleri aşağı inmeye devam ediyor. Buraya gelirken bir gölümüzde de gördük ki göllerimiz kurumaya başlamış. Bizim o güzel kirazımızın bütün lezzeti, o güzel gölden geliyor. O yüzden gölü mayalarken; ‘Çevre’ diyorum, ‘Doğa’, ‘Doğa Bilinci’ diyorum, ‘Biz doğayı seversek, doğa da bizi sever’ diyorum. Bu müsilaj belasından da kurtulmak için mayayı bu dualarımla çalıyorum” dedi.