Etkinlikler boyunca 3 seans halinde farklı çocuk oyunları Akşehirli çocuklarla buluşacak. Bu kapsamda Nasreddin Hoca Vakfı’nın katkılarıyla Temaşa Gösteri Sanatları tarafından ‘Masal Diyarından Günümüze’ isimli tiyatro oyunu Akşehirli çocuklar için perde açtı.

Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde sergilenen oyuna çocuklar kadar büyüklerde ilgi gösterdi. Yoğun ilginin olduğu tiyatroda çocuklar kahkahalarla oyunu izlerken, oyun sonunda çocuklar ve oyuncular hatıra fotoğrafı çektirdi.

Oyunun hikayesi ise şu şekilde” Masal Kahramanlarından bazıları günümüze gelirler. Bulundukları ortamdan ayrıldıkları için tedirgindirler ama bir o kadar da merak içindedirler. Günümüzde ki, teknoloji onların başlarını döndürür. Pinokyo teknolojiye en çabuk alışan kahramanımızdır. Kırmızı Başlıklı kız, babaannesine kurabiyeyi motorlu kurye ile yollar. Pamuk Prenses, sihirli ayna ile konuşamaz, internet üzerinden üvey annesi ile konuşur. Ama günümüzden hiçbiri memnun değildir. Oyunun sonunda hepsi kendi masallarına dönmek isteyeceklerdir