AKADEMİK Kulübü Başkanı Bayram Çini; Avrupa’nın 2 bini aşkın şehriyle birlikte Konya’da da kutlanan hafta vesilesiyle düzenlenen etkinliğe dair açıklamasında, doğa harikası kanyon, Çetmi Şelalesi ve çevresine dair izlenimlerini şu ifadelerle paylaştı:

“23-30 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası için Konya Gençlik İl Müdürlüğümüzce düzenlenen etkinlikte Kulübümüzün de yer almasının istenmesi, bizler için onur vericiydi. Etkinlik çerçevesinde, Taşkent’te bulunan ve bu zamana kadar geçilemeyen kanyondaydık. İsmi dahi olmayan bu kanyonu, Konya Dağcılık Kulüplerimizden KONDAK ile geçmenin mutluluğunu yaşadık.

Burada binlerce yıldır farklı arıcılık yapıldığını, ayıların alabalıkla beslendiklerini öğrendik. Hanay ismi verilen kulelerin hala kullanıldığına şahit olduk. Bu coğrafyada neler yok ki; hayvan ve bitki yönünden çok zengin, çok değişik taş ve coğrafya yapısı, heybeti insanın içini ürpertmekte. O nedenledir ki suyunun sertliğini de hesaba katarsak insanı titretmekte. Bizler de Osmanlıca titrek anlamına gelen LERZE isminin bu kanyona uygun olabileceğini düşündük.”

Bayram Çini; muhteşem, zorlu ve neşeli olarak nitelediği parkurdan çok dersler çıkardıklarını da sözlerine ekledi.