Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından saat 09:00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayacak olan kutlamalar, saat 09:30’da Akşehir Kültür Merkezi’nde başlayacak olan programla devam edecek. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in kutlama mesajı katılımcılarla paylaşılacak. İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu’nun konuşmasını, “24 Tanımla Öğretmen” adlı video gösterimi izleyecek.

Şehit Özden Çınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programda, emekli olan öğretmenler adına Nuran Özyerden’in yapacağı konuşma sonrasında emekli olan öğretmenlerimize Hizmet Şeref Belgeleri takdim edilecek. Mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Elif Yıldırım’ın yapacağı konuşma sonrasında da adaylığı kalkan öğretmenlerin Yemin Töreni gerçekleştirilecek.

Program, Öğretmenler Günü vesilesiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen öğretmenler arası Kompozisyon Yarışması ile Masa Tenisi Turnuvası’nda dereceye giren öğretmenlerin ödüllerinin verilmesiyle sona erecek.

Akşehir Kültür Merkezi’ndeki programın tamamlanması sonrasında, şehit olan ve ebediyete intikal eden öğretmenler için öğle namazını müteakip İplikçi Camii’nde Hatim Duası ve Mevlidi Şerif okutulacak.