Atatürk’e göre; toplumda en yüksek hürriyetin, en yüksek eşitlik ve adaletin devamlı şekilde sağlanması ve korunması ancak ve ancak tam ve kesin manasıyla ulusal egemenliğin kurulmuş olmasına bağlıdır. Bundan dolayı hürriyetin de, eşitliğin de, adaletin de dayanak noktası ulusal egemenliktir. Milletimizin iradesi; 23 Nisan 1920 tarihinden bu yana, ulusal egemenliğimizin en büyük göstergesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil edilmektedir.

Atatürk, çocuklara bakışını şu sözlerle ifade etmiştir:

“Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.” 

Pervasız Gazetesi olarak; ulusal egemenliğimizi ve Atamızın çocuklara armağan ettiği Çocuk Bayramını kutluyor, çocuklara ve gençlere bayram armağan eden bu büyük liderin nezdinde, ulusal egemenliğimizi kazanmamız ve korumamız yolunda canını hiçe sayan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.

O’nun fikirlerini ve yaptıklarını önemsiz göstermeye çalıştıkları gerçek dışı iddialarını "Düşünce", bu iddiaları dile getirmeyi de "Düşünce Özgürlüğü" zannedenlere inat; kurduğu Cumhuriyet, milletin meclisi başta olmak üzere tüm kurumlarıyla yaşamaya ve yaşatılmaya devam edecektir.