Yalın Sümer, Kızılay’ın tarihçesi ve hizmetlerini hatırlattığı açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

“29 Ekim ile 4 Kasım tarihleri arasında her yıl kutladığımız Kızılay Haftası, yıl içindeki belirli gün ve haftalar içinde önemli bir yere sahiptir. Osmanlı zamanında “Hilal-i Ahmer” olarak isimlendirilen, ardından Atatürk tarafından Kızılay olarak ismi değiştirilen Kızılay bir kurum olup, hiçbir ayrım yapmadan herkese eşit şekilde yardım etmektedir.

Kızılay bir yardım kuruluşudur. Savaşta ve barışta halkın kara gün dostudur. Savaşta yaralananlara, ölenlerin ailelerine yardıma koşar. Yaraları sarar. Her türlü yardımı yapar. Barışta yangın, sel, deprem felaketlerine uğrayanlara sıcak yardım elini uzatır. Fakirlere, düşkünlere, kimsesizlere yardım eder. Onlara yiyecek, giyecek, içecek, yakacak ve maddi yardım yapar.

Bir sel felaketinde, depremde, yangın felaketinde felakete uğrayan herkesin yardımına Kızılay koşar. Felaketi yaşayan halkımızın tüm ihtiyaçlarını gidermek için çaba gösterir, yardımcı olur.

Savaş anında yaralananların yardımına Kızılay koşar. Onların yaralarını tedavi eder. Savaştan zarar görenlerin yanında olur, onların her türlü ihtiyacını gidermeye çalışır.

Kızılay, yiyecek ve içecek bulamayacak kadar fakir olanların, kurduğu aş evleri ile yemek ihtiyaçlarının giderilmesini sağlar.

Kızılay, bütün bu çalışmalarını hem yurt içinde hem de yurt dışında özenle yürütür, ihtiyacı olanlara yardım ederken dil, din ve ırk ayrımı yapmaz. Çalışmalarını insani duygularla ve eşitlik, evrensellik ilkelerine uygun bir şekilde yerine getirir.

Halkın sağduyusunu, vicdanını, hoşgörüsünü, şefkatini ve iyilikseverliğini insanlığa hizmete dönüştürmekten haz duymak olarak tanımladığımız KIZILAYCILIK ilke ve değerlerini ülke genelinde yaygınlaştırarak yeni iyilik dervişlerini topluma kazandırmayı hedefliyoruz. Bu sebeple 2021 Gönüllülük Yılı’nda “Kızılay Haftası’nın Ana Teması” ise GÖNÜLLÜLÜK üzerine inşa edildi.

İyilik, yardımseverlik yolunda bizimle birlikte yürümek isteyen gençlerimizi ve tüm halkımızı gönüllülük esası ile yanımızda görmek arzusunu taşımaktayız. Faaliyetlerimizin sürekliliğinde bize destek olan yardımseverlerimiz başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerimizin, çocuklarımızın, halkımızın Kızılay Haftası’nı kutlarım.”