11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde gerçekleştirilen konferansın yanı sıra; sivil toplum kuruluşları, dernekler, kurumlar, spor kulüpleri, siyasiler ve toplumun birçok kesiminden vatandaşlar, sosyal medya hesaplarından Kız Çocukları Günü’nü kutlayan mesajlar paylaştılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, mesajında; “Gelecekte hayal ettiğimiz dünya, kız çocuklarımızın bilimde, teknolojide, sanatta ve hayatın diğer tüm alanlarında layıkıyla yer almasıyla mümkün” ifadelerine yer verdi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) paylaşımında; “Daha eşit-özgür bir ülke ve dünya özlemimizi, sizlerin de desteğiyle kız çocuklarımızı güçlendirerek gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” cümlelerine yer verilirken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da paylaşımında “Kız çocuklarına güzel bir gelecek sunmak tüm ebeveynlerin tek dileği; cinsiyet ayrımının olmadığı, fırsat eşitliğinin sağlandığı ve hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir dünyayı sağlamaksa siyasilerin en öncelikli görevidir” değerlendirmesinde bulundu.

Dünya Kız Çocukları Günü’nü; Jandarma Genel Komutanlığı “Bugünün güçlü kız çocukları, yarının güçlü kadınları demektir” paylaşımıyla, Fenerbahçe Spor Kulübü ise “Aydınlık yarınlar, hayallerine koşan kız çocukları ile mümkündür” mesajıyla kutladılar.

Görmeyenleri Koruma Derneği Akşehir Temsilcisi Hüseyin Çığ mesajında; “Bugünün kız çocukları yarının anneleridir. Kız çocuklarının cinsiyet eşitliği ve eğitim hakları korunmalı, engelli kız çocukları da durumlarından dolayı diğer tüm çocuklardan ayırt edilmemelidir” ifadeleriyle engelli kız çocuklarımıza dikkat çekti.

Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa; “Kızlarımızı okutacağız, bu topraklara yararlı bireyler haline getireceğiz. Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı seviyoruz, önemsiyoruz” mesajını paylaşırken, Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan da paylaşımında “Kız çocukları sadece bir evlat değil, cennetin de anahtarlarındandır. Kız çocuğu demek anne demek, anne demek tüm insanlık demek. Onlara şefkat ve merhametle muamele etmek duasıyla” diyerek Dünya Kız Çocukları Günü’nü kutladı.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlar arasında; Toplumsal Eşitlik Platformu’nun paylaşımında yer verilen ve kız çocuklarına yaşatılan olumsuzluklarla mücadelede slogan olabilecek; “Kız çocukları okur, gelinlik giymez. Kız çocukları oyun oynar, bebek emzirmez. Kız çocukları çocuktur, kadın değildir” ifadeleri büyük beğeni topladı.