Dünyadaki ve Türkiye’deki tüm kadınların ve kız çocuklarının gününü tebrik eden Bakan Selçuk; “Dünyamızı değiştiren, ülkemizi güzelleştiren ve yön veren tüm kahraman kadınlarımızı minnetle yad ediyorum. Özgecan Aslan’ın vefatının 6’ncı yıldönümü. 19 yaşında hayatının baharında hunharca katledilen Özgecan’ı da anıyoruz. İstiyoruz ki kadın cinayetlerini, kadına karşı şiddeti konuşmayalım, kadınlarımızın bilimde, sanatta, eğitimde, sporda nerelere geldiğinden konuşalım. Kadına karşı ayrımcılığın, kılık kıyafet üzerinden olsun her türlü psikolojik, fiziksel şiddetin olmadığı bir dünyada; bilimin, sanatın, sporun, eğitimin üzerinden kadınlarımızın, kız çocuklarımızın başarılarını konuşabildiğimiz bir dünyayı, bir ülkeyi konuşmak için buradayız. İnanıyoruz ki gelişen, büyüyen Türkiye'nin geleceğe ekilen tohumları, kız çocuklarımız. Geleceğin mühendis kızları, yazılımcıları, avukatları sizler olacaksınız” şeklinde konuştu.

Konya ziyareti kapsamında yağ ve otomotiv fabrikalarını ziyaret eden Bakan Selçuk, daha sonra Selçuklu Otizimli Bireyler Eğitim Vakfı’na (SOBE) geçti. Merkezi gezerek, eğitim ve aktivite sınıflarında incelemelerde bulunan Selçuk, bilim kamplarına katılan öğrencilerle de sohbet etti.

Bakan Selçuk; Konya Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve AK Parti Konya İl Başkanlığı’nı da ziyaret ederek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.