Uluslararası Jandarmalar ve Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri Birliği’ne (FIEP) 1998 yılında asil üye, Avrupa Jandarma Kuvveti’ne de 2010 yılında gözlemci statüsünde üye olan Jandarma Genel Komutanlığı, 2016 yılında İçişleri Bakanlığı’na bağlandı.

Jandarma Genel Komutanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan, Jandarma Teşkilatı 182 Yaşında başlıklı açıklamada; “Kuruluşundan bu yana daima toplumun huzur ve güvenliği için gayret gösteren Türkiye Cumhuriyeti Jandarması; hukukun üstünlüğü, insan hak ve özgürlükleri çerçevesinde bireyin ve kurumların haklarının gözetildiği, toplum destekli asayiş hizmetini, kendine temel amaç edinmiştir. Gücünü Aziz Milletimizin inanç ve desteğinden alan Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, yüz yıllardır Türk Milleti’nin hizmetinde olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ifade ettiği gibi; “Jandarma, her zaman yurt, ulus ve cumhuriyete aşk ve sadakatle bağlı tevazu, fedakârlık ve feragat örneği bir kanun ordusudur” ifadelerine yer verildi.

Şehrimizde huzur ve güvenin sağlanmasında yoğun çaba gösteren Akşehir İlçe Jandarma Komutanlığı personeli nezdinde Jandarma Teşkilatımızın 182. Yaşını kutlarken; şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz.