Yarışmalara katılan 13 eşeğin 2 grupta yarıştığı Düz Binme Yarışında, her 2 grupta ilk 3’e giren toplam 6 eşek; Düz Binme ve Ters Binme dallarında mücadele etti. Eşeğe Düz Binme Yarışında Mevlüt Vanlı’nın 7 numaralı eşeği tüm eşekleri geçerek birinci oldu. 8 numaralı eşekle Mustafa Karakaya ikinciliği, 1 numaralı eşekle İbrahim Vanlı da üçüncülüğü elde etti.

Dört eşeğin yarıştığı Eşeğe Ters Binme Yarışında ise biniciler, eşeklere ters binerek bitiş çizgisine ulaşmaya çalıştılar. Mevlüt Vanlı 7 numaralı eşeğiyle bu kategoride de birinci olurken, 1 Numaralı eşekle İbrahim Vanlı ikinci ve 8 numaralı eşekle Mustafa Karakaya üçüncü oldu.

Yarışmada son olarak en güzel gözlü eşek seçildi. Jüri üyeleri 13 eşek arasından en güzel gözlü eşeği seçmekte bu yıl da oldukça zorlandı. Yapılan değerlendirme sonunda; Ahmet Kiriş’in 5 numaralı eşeği En Güzel Gözlü Eşek seçilerek sahibini sevindirdi.

Nasreddin Hoca Av Doğa Sporları Kulübünce düzenlenen yarışmalarda; eşeğe düz ve ters binme kategorilerinde birincilere 500, ikincilere 350 ve üçüncülere 250’şer lira para ödülü, en güzel gözlü eşeğin sahibine ise 350 lira para ödülü verildi.

Dereceye giren eşeklerin sahiplerine para ödülleri ve plaketleri; Tuzlukçu Kaymakamı Ahmet Yeşilyurt, Akşehir Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz, Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Nasreddin Hoca Av Doğa Sporları Kulübü Başkanı Mehmet Küçüktongarlak, Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Osman Çorumlu ve AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu tarafından takdim edildi.