Anadolu Mektebi öğrencilerinin panelist olarak katıldığı ve zoom üzerinden düzenlenen “Edebiyatın Yerli ve Milli Sesi: Tarık Buğra” konulu panel, Akşehir Belediyesi Youtube hesabından canlı olarak yayınlandı.

Panelde açılış konuşmasını yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Tarık Buğra’nın; ülkemizin tarihte yaşadığı önemli dönemeçleri ideolojik kaygı gütmeden eserlerinde anlatan önemli bir yazar, aynı zamanda kişilik sahibi ve saygın bir gazeteci, inandığı doğruları koşullar ne olursa olsun hayatının sonuna kadar savunan bir kalemşör olduğunu vurguladı. Akkaya, yazar için; “Hikayeden romana, tiyatrodan gezi yazılarına kadar bir çok eserinde Anadolu’nun ve Akşehir’in izlerini buluyoruz. Güzel Türkçesi, gözlem gücü ve sağlam üslubuyla Türk Edebiyatına unutulmaz eserler kazandırmıştır” şeklinde konuştu.

Panel Başkanlığını Akşehir Şehit Zeynep Sağır Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Gözde Özan’ın yaptığı panelde; Akşehir Şehit Zeynep Sağır Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Merve Çalışkan ‘Tarık Buğra’nın gözünden aile ilişkileri ve toplum yaşantısı’, Ilgın Şehit Hüseyin Aksoy Anadolu Lisesi öğrencisi Bilgen Irmak Utku ‘Tarık Buğra Romanlarındaki Bireysel Değişim’, Akşehir Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi öğrencisi Nimet Gültekin ‘Tarık Buğra Romanlarındaki Sosyal Hayat’, Akşehir Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi İrem Yumurtacı ‘Tarık Buğra ve Gençlik’ konulu sunumlarını yaptılar.

Sunumların ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu, Anadolu Mektebi Konya Sorumlusu Atilla Yaramış, Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü ve Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya panelle ilgili değerlendirmelerini yaparak panelist öğrencilere ve onları hazırlayan öğretmenlerine teşekkür ettiler.

Online panele Akkaya, Topaloğlu, Güçlü ve Yaramış’ın yanı sıra; Akşehir Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz, Akşehir Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.