Programa; Akşehir Kaymakamı İsmail Küreci, Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı, Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu, İlçe Sağlık Müdürü Muhammet Sait Yalçın, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Eyüp Yılmaz, İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci, Müze Müdürü Sevcan Çavdar, İŞKUR Akşehir Müdürü Türkan Pınar Çiğdem, MHP İlçe Başkanı Salih Akça ile kurum ve daire müdürleri, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Nasrettin Hoca Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Celal Şenyiğit ve bazı okulların idarecileri, öğretmenler, öğrenciler, engelli ve özel öğrencilerin aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, günün anlama ve önemini belirten konuşmayı yapan Nasrettin Hoca Özel Eğitim Uygulama Okulu öğretmeni Ümmüharam Çallı; “Amacımız, engelli öğrencilerimizin hayatlarını kendi başlarına devam ettirebilmelerini ve kendi kendilerine yetebilmelerini sağlamaktır. Eğitim alan engelli öğrenciler, yetenekleri doğrultusunda bunu başarabilmekte ve topluma uyum sağlamaktadırlar” dedi.

Konuşmanın ardından programın ilk gösterileri, Nasrettin Hoca Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri tarafından sunulurken, sonrasında ise Akşehir genelindeki okulların özel eğitim sınıflarındaki öğrencilerin hazırladığı şovlar ve dans gösterileri sahneye konuldu.

Atatürk Ortaokulu özel eğitim sınıfı öğrencilerinin halay ve Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin halk oyunları gösterileri büyük alkış alırken, Nisa Nur Cihan Timur adlı öğrenci, “Ben de Varım” şiirini seslendirdi. Cumhuriyet İlkokulu özel eğitim sınıfı öğrencilerinin dans gösterisi de izleyicilerin beğenisini kazandı. 24 Ağustos ve Bahçelievler Ortaokulları özel eğitim sınıfları öğrencilerinin oluşturduğu korolar da programa ayrı bir renk kattı.

Uygulama Evi’nin Açılışı Yapıldı

Akşehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen programın ardından, Nasrettin Hoca Özel Eğitim Uygulama Okulu Uygulama Evi’nin açılışı, ilçe protokolü ve hayırsever işadamı Mustafa Ceylan tarafından yapıldı.

Okul Müdürü Celal Şenyiğit, Türkiye’de 5’inci olduğunu belirttiği Uygulama Evi’nin açılış konuşmasında; “Uygulama Evleri; orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli öğrencilere öz bakım ve günlük yaşam becerileri kazandırmak, işlevsel akademik becerilerini geliştirmek ve topluma uyumlarını sağlamak amacıyla Bakanlıkça hazırlanmış özel eğitim programı kapsamında oluşturulmaktadır. Uygulama Evlerinde öğrenciler; yemek masası hazırlama, yatak toplama ve çamaşır makinesi, fırın, ütü, elektrik süpürgesi gibi cihazları kullanma, mutfak aletlerini sorunsuz çalıştırma, öz bakımlarını yapma gibi becerileri öğreniyorlar” ifadelerine yer verdi.

Açılış programı; Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü, Kaymakam ve Belediye Başkanı’nın konuşmaları ve hayırsever iş insanı ile Başkan Akkaya’ya katkılarından dolayı plaket verilmesiyle sona erdi.