İlk olarak Akşehir Hükümet Konağı’na geçen dellallar, burada Kaymakam İsmail Küreci’yi makamında ziyaret ettiler. Kaymakam Küreci; bugün başlayan Şenliğin hayırlı olması temennisinde bulunarak, Şenliğe katılmak isteyen herkesi Akşehir’e beklediklerini belirtti ve dellallara bahşiş verdi.

Sokaklarda ve caddelerde davul çalarak halkı şenliğe davet eden dellallar, çağrılarına Hıdırlık’ta devam ederken Başkan Akkaya ile kahvaltı programı için Hıdırlık’ta bulunan Temsili Nasreddin Hoca Behzat Uygur’un “IBAN at” sözü gülüşmelere yol açtı.

Daha sonra Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’na geçerek burada da Başkan Ahmet Emin Makascı ile görüşüp şenliğe davet ettiler. Başkan Makascı davulcuya bahşiş verirken, tokmağı eline alıp davulu çalarak şenliğin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Sokaklarda vatandaşları şenliğe çağırmaya devam eden dellallar, Akşehir Belediye Binası’na geldiler. Belediye Başkanı Salih Akkaya’yı da makamında ziyaret eden ve Başkandan bahşiş alan dellalar, davulun tokmağını Başkan Akkaya’ya verdiler. Akkaya da yaptığı konuşmada; “Şenliğimize tüm Akşehir’imizi, Konya’mızı, ülkemizi ve yurt dışındaki herkesi davet ediyoruz. Dolu dolu 6 günlük güzel bir şenlik hazırladık. Bu şenlikte Nasreddin Hoca’mızı en güzel şekilde anlamak ve onu en güzel şekilde anmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.