Baharın gelmesi ve doğanın canlanmasını temsil eden Hıdırellez, bu yıl Akşehir Belediyesi'nce düzenlenen etkinliklerle, 6 Mayıs 2022 Cuma günü kutlanacak.

Saat 17.00'de başlayacak olan Akşehir Belediyesi Hıdırellez etkinlikleri Akşehir Kent Ormanı'nda gerçekleştirilecek. Akşehir Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği Hıdırellez etkinlikleri, Nimetullah Nahçivani Türbesi civarında yoğunlaşacak. Etkinlikte, yapılacak gölle ikramının yanı sıra; bu yılın bereketli, sağlıklı ve bolluk içinde geçmesi için de dua edilecek. Programda; Akşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisinin yanı sıra halk oyunları gösterisi, geleneksel hıdırellez eğlenceleri ve çeşitli yarışmalar yer alacak.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya yaptığı açıklamada “Yılın bereketli, sağlık ve bolluk içinde geçmesi dileğiyle kutlayacağımız Geleneksel Hıdırellez etkinliklerimizde buluşmak dileğiyle tüm hemşehrilerimizi Kent Ormanı’mıza bekliyoruz” dedi.

Hıdırellez etkinliğine katılmak isteyen vatandaşlar için saat: 15.00’den itibaren Cumhuriyet Meydanı’ndan kent ormanına servis kaldırılacak