Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde, Seydişehir Yolu üzerindeki KOSKİ Sahası alanında düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük yaptı. Hatıra ormanının fidanlarını toprakla buluşturuyor olmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren İl Müdürü Büyük; fidanların, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında verilebilecek en anlamlı hediye ve vefa örneği olduğunu ifade etti.

Konya Orman Bölge Müdürü Cafer Bal ise konuşmasında; en büyük teşekkürü hak eden öğretmenlerimizin anısına oluşturulan ormanın, gelecek nesillere nefes olacağını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da; “Öğretmenlerimizin yetiştirdiği öğrenciler gibi ekilen fidanlar da burada yetişecekler” derken, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konya Milletvekilleri Halil Etyemez, Orhan Erdem ve Ahmet Sorgun’un ardından son olarak kürsüye gelen Vali Vahdettin Özkan, eğitimin bütün sektörlere yön veren bir alan olduğunun altını çizdiği konuşmasında; yaşanabilir bir çevre ve yaşanabilir bir ortam için yeni ormanların oluşturulmasının önemine değindi.

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu, Meram Kaymakamı Resul Çelik, Karatay Kaymakamı A. Selim Parlar, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve çok sayıda öğretmenin de katıldığı etkinlikte; İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’nun yaptığı duanın ardından başlayan fidan dikimi sırasında, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un ağacı da toprakla buluşturuldu.