Akşehir Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen konser öncesinde Doğukan Alsay, izleyenlere müzik şovu sundu. Daha sonra sahneye çıkan Erhan Uslu, 8 müzisyenden oluşan ekibi ile seyircilere özel bir türkü gecesi yaşattı. Konser boyunca hemşehrileri ile sürekli diyalog kurarak Akşehirli olmaktan duyduğu gururu paylaşan Uslu; annesi Kıymet Uslu’nun aynı tarihe denk gelen doğum gününü kutlarken, rahmetli babasını da yad etti. Yaklaşık 20 yıldır İstanbul’da yaşadığını hatırlatan sanatçı, konser sırasında sık sık Akşehir’e duyduğu özlemi vurguladı.

Akşehir ve Emirdağ yöreleri ile Neşet Ertaş türkülerinden oluşan repertuvarında yer alan eserlerden birçoğunu seyircinin eşliğinde seslendiren Erhan Uslu; “Garip Bülbül Neşet Ertaş” adlı filmde rol alması nedeniyle, yıllardır alışılageldiğinin aksine sakalsız olarak seyirci karşısına çıktığına değindi. Uslu, 90. yılı olması vesilesiyle konsere sponsor olan Güvendik Pastanesi’ne teşekkür etti.

Akşehir Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı, İLBANK Konya Bölge Müdürü Murat Karaçam ve Akşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ile konser etkinliklerine sponsor olan firmaların işletmecilerinin de izleyenler arasında olduğu konserde Başkan Akkaya, sanatçı Erhan Uslu’ya günün anısına bir plaket takdim etti.

Plaket takdimi sonrasında kısa bir konuşma yapan Akkaya; “Bu toprağın sesi, Nasreddin Hoca torunu Erhan Uslu kardeşimizi evinde misafir etmekten onur duyduk. Şenliğimizin konser etkinliklerinde kulaklarımızın pasını silmeye onunla başladığımız için heyecanlıyız. Kendisi gerçekten de hem sanatıyla hem de akademisyenliğiyle bizim onur kaynağımız. İyi ki varsın Erhan. Başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Orkestra Şefi Dr. Mehmet Şimşek’in kemane, Serkan Yıldırım’ın kaval, Onur Kamer’in bas gitar, Emre Parlak’ın gitar, Ümit Kartal ve Barış Cem Songur’un perküsyon, Durmuş Ali Öztürk’ün klavye ve Ali Akcan’ın bateride eşlik ettiği Erhan Uslu, yaklaşık 2 saat süren konserini “Yolcu” adlı türkü ile ve alkışlar arasında tamamladı.