Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende, Altuntaş Mahallesi Muhtarı Hurşit Sun tarafından muhtarlar adına Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona eren törene; Kaymakam Ahmet Sait Kurnaz, Belediye Başkanı Salih Akkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Yiğit, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Adem Büyükçanga, İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu ve muhtarlar katıldı.

Akşehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte ise Kaymakam Kurnaz ve Belediye Başkanı Akkaya, birer konuşma yaparak Muhtarlar Günü’nü kutladılar. Hizmet İçi Eğitim Programı kapsamında, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Adem Büyükçanga tarafından yapılan sunumda; İl ve İlçe Yönetimi, Muhtarlık Müessesi ve Organları, Muhtarların Mevzuattan Kaynaklanan Görev Yetki ve Sorumlulukları ile Muhtar Bilgi Sistemi (MUBİS) konu edildi.

Akşehir İlçe Sağlık Müdürü Muhammet Sait Yalçın, “Covid-19 Salgınında Muhtarların Görev ve Sorumlulukları” konulu bir sunum yaparken, Başkan Akkaya da Belediye yatırımları, projeleri ve mahallelerde gerçekleştirilen hizmetlerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Etkinlik, muhtarlarla yapılan istişarelerle sona erdi.