ADD Akşehir Şubesinin “Daha Çok Uğur Mumcu’yuz” başlıklı açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye’de araştırmacı gazeteciliğin öncüsü; çağdaşlıktan, halktan, emekten yana mücadeleye adanmış onurlu bir yaşamın sembol adıdır UĞUR MUMCU. 29 yıl önce bugün faili belli (!) meçhul bir cinayete kurban gitmiş, kalemini susturamayanlar tarafından katledilmiştir.

Yazdıklarıyla, yaptıklarıyla, yaşamı boyunca verdiği mücadele ile Uğur Mumcu için kullanılabilecek en uygun tanım; Halkın Vicdanı sözcüğüdür. Mazlumların safında, emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine karşı mücadeleyle geçen kısa ama onurlu bir yaşamdan bu gün için de alınacak dersler vardır.

Uğur Mumcu; sınırlarını Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesinin, Atatürk ilkelerinin ve çağdaş değerlerinin çizdiği bir kavganın öncülerindendi. Aradan geçen onca yıla rağmen Uğur Mumcu’nun yazıları hala güncelliğini korumaktadır. Demokratik düzeni çürüten, halkı sömüren tarikat, siyaset, ticaret sarmalını, hazineyi soyan hayali ihracatçıları, silah kaçakçılarını, iktidar sahiplerince kollanan mafya düzeninin gerçek yüzünü canı pahasına halka anlattı. Birbirinin zıddı politik söylem aktörlerinin arkasındaki aynı merkezleri teşhir etti. Bu yüzden hep hedefteydi. “Bakın, Uğur Mumcu 1975’te yazdığı bir yazısında nasıl da tarihe not düşüyor:

Bazı ülkelerde bazı kimseler; hırsızlık yapmak için, devleti soymak için politikacı kılığına girerler. Partilerde, parlamentoda boy gösterirler. İthalat, ihracat, ihale, rüşvet gibi işleri siyasal ilişkilerle yürütürler. Bunlar çetedirler, çetelerin en aşağılığı bunlardır. Bunlar, yüzlerine devlet maskesi takıp halkı soyarlar...”

Günümüzde rüzgargülü misali yön değiştiren satılmış kalemler, emperyalizmin her gün övülecek yeni bir özelliğini keşfeden numaralı cumhuriyetçiler, kuruldukları medya köşelerindeki çarpıtmalarını, yalan ve yanlı haberlerini teşhir edecek bir Uğur Mumcu’nun tedirginliğinden kurtuldukları için mutludurlar.

Uğur Mumcu’nun kalemini yere düşürmeyen, her şeye rağmen işini cesaretle yapan onurlu gazeteciler hala vardır; Mumcu’nun anısı, O’nun kalemini tutan ellerde yaşamaktadır!

Atatürkçü Düşünce Derneği Akşehir Şubesi olarak inanıyoruz ki yakın bir gelecekte o tuğla bir gün çekilecek. Duvarın altında kalanları da göreceğiz duvarın arkasında olanları da göreceğiz (!)

Yazdıklarıyla halkını aydınlatan, karanlıkların üzerine yürümekten çekinmeyen Uğur Mumcu’yu saygıyla ve özlemle bir kez daha anıyoruz.”