Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Konya İl Müdürü İbrahim Akyüz ve AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç eşliğinde gerçekleşen ziyarette dernek çalışmaları hakkında bilgi alan Gülay Samancı; “Şehit ve gazi ailelerimiz milletimizin birlik ve beraberliğinin teminatıdır. Buranın ayrı bir havası var, buraya gelince insanın etkilenmemesi mümkün değil” şeklinde konuştu. Ziyareti sırasında şehit aileleri ve gaziler ile de sohbet eden Samancı, bazı dernek üyelerinin aktardığı sorunların giderilmesi için çaba göstereceğini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Derneğin Konya Şube Başkanı Süleyman Ege de Milletvekili Samancı’dan, TBMM’de; şehit olan ya da askerde eceliyle vefat edenlerin anne babalarının özlük haklarının iyileştirilmesi, gazilerin ÖTV'siz araç edinmesi, kamuda çalışan şehit ve gazi yakınlarının atama ve yer değiştirme süreçlerinin hızlandırılması gibi konularda yürütülecek olan yasama faaliyetlerinde destek istedi.

Kendisi de malul gazi olan 1971 Bozkır doğumlu Süleyman Ege; Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde çeşitli birliklerde görev yapmış, 1997 yılında PKK terör örgütüne karşı yürütülen sınır ötesi Şafak Operasyonunda, teröristlerle girilen silahlı çatışmada yaralanmasının ardından 2004 yılında TSK’dan malul gazi olarak emekliye ayrılmıştı.