Akşehir Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programına; Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Doğanhisar Belediye Başkanı Süleyman Pekmez, Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Barbaros Topaloğlu, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ender Kalkan, Ülkü Ocakları Konya İl Başkanı Türker Türkoğlu, MHP MYK Üyesi Özer Karakayacı, MHP MYK Üyesi Güzide Çıpan, Belediye Meclis Üyeleri, Akşehir Belediye Başkan adayları, Siyasi Partilerin temsilcileri, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı ile başlayan program kuranı kerim tilaveti ile devam etti. Ülkü Ocakları Akşehir İlçe Başkanı Süleyman Arslanalp’in açılış konuşmasının ardından MHP MYK Üyesi Özer Karakayacı, MHP MYK Üyesi Güzide Çıpan, MHP Akşehir İlçe Başkanı Mehmet Akif Dilber ve Ülkü Ocakları Konya İl Başkanı Türker Türkoğlu tarafından günün anlam ve önemine istinaden birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından Fatih Özer tarafından ‘Çakıroğlu Buyruğu’ isimli şiiri okudu. Özlem Baran'ın okuduğu ‘Ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu’ şiiri de katılımcılardan büyük alkış aldı.

Şiirlerin okunmasının ardından Akşehir Ülkü Ocakları İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘Fırat’ın Hayatı’ belgeseli izlendi. Anma programı hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu. Program sonunda AKM önünde katılımcılara helva ikramı yapıldı.