Akşehir Aktif Dağcılık Eğitim Merkezi Gençlik Spor Kulübü’nün (AKADEMİK) sosyal medya hesabında yer verilen duyuruya göre; Sultandağı Kaymakamı Murat Demirbilek ve Çay Belediye Başkanı Hüseyin Atlı ile de yapılan görüşmeler doğrultusunda, 10-11 Eylül 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan zirve faaliyetinin detayları belli oldu.

Ulusal çapta katılımın beklendiği etkinliğin diğer bir özelliği de paylaşımda şu cümlelerle ifade edildi:

“Zaferimizin 100. yılında, kurtuluşa uzanan bu coğrafyada en yüksek zirveye sahip Gelincikana’da olacağız. Büyük Taarruz; ilçemiz Akşehir’de planlanmış, Ilgın Redif Taburu ve Süvari Birliği bu hattan ilerlemiştir. Sultandağı ve Çay ilçelerimiz, stratejik önemleri bakımından lojistik destekler sağlamıştır. Gelincikana’nın bir diğer tarafı Şuhut ilçemizdir. Zirve yapmanın önemi; aynı zamanda bu kutlu mücadelede ecdadımızı anmak ve anlamak da olacaktır.”

Etkinlik Programı

Ege Bölgesi’nin en yüksek zirvesi olan Gelincikana’ya tırmanış programı, 10 Eylül 2022 Cumartesi günü saat 10:00’da başlayıp, 11 Eylül 2022 Pazar günü saat 16:00’da sona erecek.

Deresenek’te toplanacak olan grup, kumanya ve Buff dağıtımı sonrasında, araç ve traktörlerle Çukuryayla kamp alanına hareket edecek. Kamp alanındaki gecelemenin ardından, sabah saat 05:00’da zirveye yürüyüş başlayacak. Saat 10:00 itibariyle zirve yapılması ve 1 saat sonra inişe geçilerek saat 14:00’da kamp alanına ulaşılması planlanıyor.

Faaliyet değerlendirmesi ve katılımcı belgelerinin dağıtımını takiben tekrar Deresenek’e geçecek olan katılımcılar, köy merkezinden uğurlanacak.