Ödül törenine; Akşehir Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz, Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı, Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu, 2021 yılının İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Yılı olarak ilan edildiğini hatırlatarak; “Bağımsız mücadelemizin simgesi olan Milli Marşımız bütün milletimizi milli birlik ve kimlik şuuru altında toplamıştır” dedi.

Konuşmanın ardından; kompozisyon yazma yarışmasının birincisi Emine Arı yazdığı kompozisyonu, İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasının birincisi Ayşe Nihan Sayın da İstiklal Marşımızı okudular. Daha sonra, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Birinciler ödüllerini Kaymakam Ahmet Sait Kurnaz’ın elinden alırken, ikinci ve üçüncü olan öğrencilerin ödüllerini Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı, Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız ve Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı verdi.

Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler

İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında; Cumhuriyet İlkokulu’ndan Ayşe Nihan Sayın birinci, Yıldırım İlkokulu’ndan Azra Çelikkaya ikinci, Beşkavak İlkokulu’ndan Kevser Burcu Uçar üçüncü oldular.

Resim yapma yarışmasında; Bahçelievler Ortaokulu’ndan İrem Karabayır birinci, Çamlı Şehit Yaşar Soylu Ortaokulu’ndan Betül Yıldız ikinci, Nimetullah Nahçivani İmam Hatip Ortaokulu’ndan Beyza Biçer üçüncü oldular.

Kompozisyon yazma yarışmasında; Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi’nden Emine Arı birinci, Şehit Zeynep Sağır Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Betül Yıldızhan ikinci, Özel Akşehir Final Fen Lisesi’nden Simay Kuşçu üçüncü oldular.