ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel ile Genel Merkez ve şubelerden yöneticilerin yanı sıra ÇYDD Gençlik Şubesi Çağdaş Gençlik ve vatandaşların katılacağı programın ilk gününde, Batı Cephesi Karargahı’na ev sahipliği yapmış olan Akşehir’de, ikinci gününde ise Afyonkarahisar’da geniş katılımlı etkinlikler gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda; 20 Ağustos 2022 Cumartesi günü saat 10:00’da Akşehir Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelecek olan katılımcılar, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtına çelenk sunacaklar. Sabah kahvaltısı olarak kumanya dağıtımı sonrasında Batı Cephesi Karargahı, Etnografya ve Arkeoloji Müzeleri ziyaret edilecek. Akşehir Evleri ve Nasreddin Hoca Evi’nin gezilmesini takiben katılımcılar, saat 16:30 itibariyle Akşehir’den ayrılarak Afyonkarahisar’a hareket edecekler.

21 Ağustos 2022 Pazar günü, Utku Anıtı ve Zafer Müzesi ziyareti sonrasında saat 09:30’da Afyonkarahisar Valilik binası önünde çelenk sunma töreni yapılacak. Daha sonra grup, Şuhut Atatürk Evi’ne geçerken burada bir basın açıklamasında bulunulacak. Araçlarla Kocatepe’ye hareket edecek olan katılımcılar, son 500 metreyi bayraklarla yürüyecekler. Saat 12:30’da Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği ziyaret edilecek, Gençliğe Hitabe ve Gençliğin Cevabı okunacak.

Büyük Taarruz Şehitliği ve İstiklal Tanıtım Merkezi’nin de ziyaret edileceği program, ÇYDD 100. Yıl Büyük Taarruz Anı Ormanı’na temsili fidan dikimi ile sona erecek.

ÇYDD Akşehir Şube Başkanı Bengü Semersatan, konuya ilişkin açıklamasında; “Büyük Zaferin 100. Yılında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Tüm Akşehirliler bu önemli buluşmaya davetlidir.” ifadelerine yer verdi.