Garnizon Komutanlığı önünden başlayan Büyük Taarruz Bisiklet Turu Akşehir etabı, Akşehir Şehitliği’nde sona erdi. Şehitlikte Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından bisikletçiler, Afyonkarahisar’a doğru pedalladılar. Bisiklet Turu, Afyon etabının da tamamlanmasını takiben, düşmanın denize döküldüğü İzmir’de sona erecek.

Vatandaşların ve özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği bisiklet turunda; Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Coşkun Şahin, Akşehir Müftüsü Ahmet Müjdeci, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Eyüp Yılmaz ile S.Ü. Yunak MYO Müdürü Kadir Öztaş da pedal bastılar.

Turnuvanın kazanını Ilgın Gençler Birliği U12 Takımı oldu

24 Ağustos Onur Günü Futbol Turnuvası’nın final karşılaşması ise Sanayi Spor Kompleksi sentetik sahasında oynandı. Akşehir Martıspor Akademi, Beyşehir Gençlik ve Spor Kulübü, Eskişehir İdmangücü Futbol Kulübü, Konya Anadolu Kartalspor, Ilgın Gençler Birliği, Meram Konyaspor F.O., Karapınar Belediyespor ve Afyon Konyaspor F.O. olmak üzere 8 kulübün U-12 takımlarının mücadele ettiği turnuvanın, tam bir dostluk maçı havasında oynanan finalinde Eskişehir İdmangücü Futbol Kulübü’nü mağlup etmeyi başaran Ilgın Gençler Birliği, Birincilik Kupasına uzanan takım oldu. Karapınar Belediyespor da turnuvadan üçüncülükle ayrıldı.

Belediye Başkanı Salih Akkaya, final maçı sonrasında yaptığı konuşmada; turnuvanın ilk kez düzenlendiğini hatırlatarak, bundan sonraki yıllarda organizasyonu sürdürmek istediklerini belirtti. Başkan Akkaya’nın minik futbolcuları kutlamasının ardından turnuvanın ilk 3 takımına kupaları, protokol tarafından takdim edildi.