Konya’da düzenlenen Vakıf Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Sahip Ata Vakıf Müzesi’nde düzenlenen açılış programına katılan Konya Valisi Vahdettin Özkan; vakıfların, esasında insanı odağına alan bir hizmet anlayışının en kurumsal tezahürü olduğunu belirtti. Vali Özkan, yaptığı konuşmada; “Vakıf kültürü aynı zamanda ilim ve kültür yönünden medeniyetimizin de bir güvence mekanizmasıdır. Geleneğimizin kurumsallaşmış hali vakıf kültürünün nesilden nesle aktarılması kıymetlidir” ifadelerine yer verdi.

Açılış ve Ödül Töreni

Vakıf Haftası’nın açılışı ve Vakıf İnsan Ödülleri’nin takdimi dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen programda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Vakıf Haftası’nın ilk kez 1983 yılında kutlandığını hatırlatarak; “Asırları geride bırakan vakıf geleneğimizle kıyaslandığında çok kısa bir süre gibi gözükse de bu mirası yaşatma iradesinin gücünü ve kararlılığını göstermesi açısından takdire şayan bir süreklilik olduğunu düşünüyorum. ‘Birden Binlere’ söylemi de sosyal bir sonucun değil bir sürekliliğin ifadesidir. Ben bunu; iyilikten var olan, iyiliği var etmeye devam eder şeklinde ifade ediyorum” dedi. Ersoy, vakıf medeniyetinin özünün insana iyilik yapmakta değil, onu iyilik yapmaya teşvik etmesinde saklı olduğunu vurguladı.

Programda, Vakıf İnsan Ödülleri’ni almaya hak kazanan Esra Macaroğlu Akgül, Aykut Özdarendeli, İbrahim Enes Duruay ve Kaan Tolga Değirmenci ile Mehmet Yıldız adına oğlu Hüseyin Yıldız’a ödülleri, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından takdim edildi.