Cumhuriyet Halk Partisi Akşehir Kadın Kolları Başkanı Sevim Uzun, konuya ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada; gerçekleştirdikleri ziyaretlerde esnafın işlerin durgunluğundan, elektrik faturalarının yüksek olmasından ve akaryakıta gelen zamlardan dolayı fiyatların artması nedeniyle sattıkları ürünün yerine yenisini koyamadıklarından yakındıklarını, mal satmaktan korkar duruma geldiklerini aktardıklarını belirtti.

Uzun, açıklamasında; “Sınıf öğretmeni olan bir kızımız, atanmadığı için çay ocağında garsonluk yaptığını söyledi. Üniversite okuyan bir kızımız, ekonomik koşulların ağırlaşması nedeniyle okulunu dondurduğunu ve tezgahtarlık yapmak zorunda kaldığını aktardı. Laborant olan bir gencimiz yine atanamadığı için düşük ücrete tezgahtarlık yapmak zorunda kaldığını dile getirdi. Gençlerimiz, gelecek için umutlarını yitirdiklerini belirttiler. Esnafımızın sıkıntılarının saymakla bitmediğine ve ayakta kalmak için büyük çaba harcadıklarına şahit olduk” ifadelerine yer verdi.  

İYİ Parti Akşehir Kadın Kolları Başkanı Meltem Orhan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; CHP Akşehir Kadın Kolları ile birlikte Akşehirli kadın esnafları ziyaret ederek Çalışan Kadınlar Günü’nü kutladıkları bilgisine yer verdi. Orhan, yaptığı bilgilendirmede; “Şiddetin ve kötülüklerin son bulacağı, kadınların özgürce yaşayacağı mutlu günler görmek dileğiyle tüm kadınlarımızın günü kutlu olsun” mesajını da paylaştı.