Bayramların güçlendirdiği ‘hoşgörü havasıyla’ kurban ibadetinin pekiştirdiği ‘yardımlaşma duygularının’ bir arada idrak edildiği bu müstesna günler, bu yıl Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi yine tedbirli ve mesafeli yaşanacak.

Belirlenen yerler ile vatandaşların kendilerine ait bina ve apartmanlarının kapalı alanları ve bahçeleri dışında kurban kesimi yapılmayacak, parklarda ve yol kenarlarında istenmeyen görüntülere izin verilmeyecek.

Seyahat eden vatandaşların can güvenliği için her kademeden çok sayıda yetkili ve görevli, bayram tatili boyunca ülke genelinde karayollarında görev ve denetleme yapacak.

Akşehir’de belediye personeli ve kolluk kuvvetleri; vatandaşların huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçirmesi için alınan tedbirlerin uygulanıp uygulanmadığını denetleyecek, şehrin temizliği ve güvenliği için mesai yapacak.

Elbette bütün bu gayretlerin amacına ulaşmasında en büyük katkı vatandaştan gelecek. Özellikle bayram kutlamalarını kalabalık ve sosyal mesafe kuralının unutulduğu organizasyonlara dönüştürmeden, maske kullanımına hassasiyet göstererek yapmaları, kendileri ve çevreleri için temkinli ve saygılı olmaları beklenecek.

Biz de Pervasız Gazetesi olarak; okuyucularımızın ve İslam Alemi’nin mübarek Kurban Bayramını kutluyor, sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmenizi diliyoruz.