Anma Programı, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Sırasıyla Akşehir Kaymakamı İsmail Küreci, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Tolga Yuvalı ve Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın çelenk sunmalarının ardından, saatler 09:05’i gösterdiğinde sirenler eşliğinde 2 dakikalık Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, protokolün yanı sıra; kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, bayrak flama ve izci grupları ile vatandaşlar katıldı. Küçüklü büyüklü bir grup Akşehirli, Ata’mızın anıtına kırmızı ve beyaz karanfiller bıraktılar. Resmi Törenin tamamlanmasından sonra Cumhuriyet Halk Partisi Akşehir İlçe Başkanlığı ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Akşehir Şubeleri de Atatürk Anıtı’na çelenk sundular.

Okulun Adına Yakışır Anma

Atatürk Ortaokulu tarafından Akşehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen program; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Okul Müdürü Ferhan Ekici’nin yaptığı, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, “Atatürk’ün Hayatı” konulu slayt sunumu takip etti.

Güldane Özçelik ve İdris Muhammed Yalgıç isimli öğrenciler, “Mustafa Kemal Seslense” adlı şiiri, Deniz Kotan ve Esra Yavuz isimli öğrenciler de “Atatürk’ten Anılar” sunumunu gerçekleştirdiler. Atatürk Ortaokulu öğretmenlerinden Merve Akça ve Işıl Ertürk’ün de eşlik ettiği Atatürk oratoryosunun ardından Sena Şahin adlı öğrenci “Dağ Başını Duman Almış” adlı şiiri okudu.

Öğretmenlerin “Bir Resim Yap Çocuğum” adlı şiiri okudukları sırada, öğrencilerin arka planda Atatürk resmi oluşturmaları, izleyenleri duygulandırdı. Müzik öğretmeni Merve Akça yönetimindeki koro dinletisi sonrasında öğretmen Mehmet Şahin’in zeybek oynamasıyla gösteriler sona erdi.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül ve hediyeleri de takdim edildi.

Resim yapma yarışmasında birinci olan Yıldırım İlkokulu öğrencisi Fatih Çardakoğlu, ikinci olan Tarık Buğra İlkokulu öğrencisi Azra Betül Ocak ve üçüncü olan Nihat Dayanık İlkokulu öğrencisi Zeynep Aktop ödüllerini, Akşehir Kaymakamı İsmail Küreci’den aldılar.

Şiir yazma yarışması birincisi Atatürk Ortaokulu öğrencisi Esila Uza ve kompozisyon yazma yarışması birincisi Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi öğrencisi Elif Naz Ada’ya ödüllerini Garnizon Komutanı Tolga Yuvalı, şiir yazma yarışması ikincisi Değirmenköy Ortaokulu öğrencisi Zeynep Yıldız ve kompozisyon yazma yarışması ikincisi Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi öğrencisi Azra Ceren Bozgöz’e ise ödüllerini Belediye Başkanı Salih Akkaya verdi.

Şiir yazma yarışmasında üçüncü olan Mualla Nigar Yamaç Ortaokulu öğrencisi Ayşe Kübra Karasu ve kompozisyon yazma yarışmasında üçüncü olan Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Elif Açıl’a da ödüllerini Başsavcı Abdulhamit Durgut takdim etti.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Programı, günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.