Konuya ilişkin olarak Akşehir İlçe Anma Komitesi tarafından alınan kararlara göre, anma etkinlikleri programı, saat 12:00’da Akşehir Şehitliği’ni ziyaret ile başlayacak. Saat 12:30’da İplikçi Camii’nde şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif ve Hatm-i Şerif merasiminin ardından, saat 14:00’dan başlayarak şehit yakınları ve gazilerimiz ziyaret edilecek.

Cumhuriyet Meydanı’nda saat 19:45’de yapılacak olan 15 Temmuz Temalı Fotoğraf Sergisi Açılışını, saat 20:00’da başlayacak olan Anma Etkinliği Tören Programı izleyecek. Programda sırasıyla; Akşehir Belediyesi Mehter Takımı gösterisi, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Millete Sesleniş” konuşmasının naklen yayını, 15 Temmuz temalı video ve belgesel gösterimi gerçekleştirilecek.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dua edilmesinin ardından saat 00:13’te Sela okunacak, saat 00:30’da ise Demokrasi Nöbeti başlayacak. Program ve Demokrasi Nöbeti, saat 04:30’da Sela okunması ile sona erecek.