Uğurluoğlu Bitkisel Yağ, Europe Vital markasıyla katıldığı fuarlarda Akşehir’in dünyaya açılan penceresi olmaya devam ediyor. Firma, tam kadro katıldığı “Helal ve Tayyip Ürünler CNR FOOD 2019” Fuarında da Akşehir’i başarıyla temsil etti.





İstanbul Fuar Merkezi’nde, CNR Ambalaj İstanbul-Gıda İşleme Sistemleri, Paketleme ve Ambalaj Özel Bölümü ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilen fuarın resmi açılışı, fuarda partner ülke olan Çekya Başbakanı Andrej Babis tarafından yapıldı. Ticaret Bakanlığı, İstanbul İhracatçı Birlikleri (İBB), Türkiye Gıda ve İçecek Federasyonu ile KOSGEB tarafından desteklenen fuar 4 gün sürdü. 17 ülkeden 2 binin üzerinde markanın 10 bini aşkın ürününün sergilendiği fuarı yaklaşık 50 bin kişi ziyaret etti. Akşehirli iş insanları, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu ve Pervasız Gazetesi de Uğurluoğlu standını ziyaret edenler arasındaydı.





1945 yılında perakende sektöründe faaliyete geçen ve 50.yılında, Gıda Takviyeleri üretimi ile ürün yelpazesini ve makine parkurunu geliştiren Uğurluoğlu, yıllık 3 bin 500 ton kapasite ile aromatik ve bitkisel yağ üretiyor. Gerçekleştirdiği ihracatla Akşehir’e önemli ekonomik girdi sağlayan firma; katıldığı fuarlarda bir yandan müşteri portföyünü genişletip yeni pazarlara ulaşırken diğer yandan da Akşehir’in tanıtımına katkı sunuyor.