Çelenk sunma törenine; Kaymakam Ahmet Sait Kurnaz, Garnizon Komutanı Bakım Kıdemli Albay Tolga Yuvalı, Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Törende Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kaymakam Kurnaz’ın, halkın ve protokolün bayramını kutlamasının ardından Akşehir Şehitliği’ne geçildi. Cumhuriyet Halk Partisi Akşehir İlçe Başkanlığı ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Akşehir Şubeleri de Atatürk Anıtına çelenk sundular. Kısa bir basın açıklaması yapan CHP Akşehir İlçe Başkanı Ali İlker Gencer; “30 Ağustos; tarihimizdeki bütün zaferleri özgürce kutlamamızı sağlayan zaferdir, unutturulamaz” dedi.

Akşehir Şehitliği’ndeki Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi. Edilen duada; Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının zikredilmemesi üzerine Adnan Erden, duayı okuyan Akşehir Müftülüğü personeline tepki gösterdi.