Akşehir Şehitliği’nde başlayan etkinlikte, aziz şehitlerimiz dualarla anıldı. Şehitlik’ten Cumhuriyet Meydanı’na kadar öğrenci ve öğretmenler bayraklar eşliğinde bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Cumhuriyet Meydanı’nda İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe’nin okunması, günün anlam ve önemine dair konuşmaların yapılması ve Türk Bayrakları eşliğinde gerçekleşen coşkulu kutlama ile program sona erdi. Yapılan etkinlik Akşehir sokaklarında büyük yankı uyandırırken, Akşehir halkı tarafından da büyük takdir topladı.

Okul Müdürü Cevat Bozgöz, kutlama ve yürüyüşe ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Okulumuz Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi öğrenci ve öğretmenleri olarak ilçemizde anlamlı bir etkinliğe imza atmak, halkımıza cumhuriyeti ve onun değerlerini hatırlatmak istedik. Bu vatan toprakları; şanlı ecdadımızın, aziz şehitlerimizin kanları ile sulanmış, dünyanın en kıymetli topraklarıdır. Bizler eğitim ordusu olarak bu toprakların ve cumhuriyetin en önemli emanetçileriyiz.”

Bozgöz, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle andıklarını sözlerine ekledi.