Akşehir Nasreddin Hoca Stadyumu’nda ücretsiz olarak gerçekleştirilen etkinliklerde; şişme oyun grupları, survivor parkuru ve dijital oyun tırı çocuklarla buluştu. Akşehir Belediyesi tarafından da yüz boyama etkinlikleri yapılırken, çocuklara balon ve rüzgar gülü gibi hediyeler dağıtıldı.

Festival açılışında bir konuşma yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya; “Bugün önemli bir gün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün armağan ettiği bu güzel bayramda, resmi kutlama programının ardından Akşehirli çocuklarımızı, Nasreddin Hoca torunlarımızı eğlendirelim, onlara bu bayramı daha coşkuyla yaşatalım, güzel hatıra biriktirmelerine vesile olalım istedik. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından okullarımız için farklı saatlerde yapılan planlama ile de her çocuğumuzun buradaki tüm etkinliklerden yararlanmasını sağlamış olduk. Tüm çocuklarımıza iyi eğlenceler diliyorum. Bu sene ilkini gerçekleştirdiğimiz bu çocuk festivalini her yıl yapmayı ümit ediyoruz” dedi. 

Açılışa katılan protokol üyeleri, festival alanını gezerek oyun alanındaki çocuklarla birlikte oyuncaklarla oynayıp, kaleye şut çektiler. Çocuklarıyla birlikte festival alanına gelen veliler de çocuklarıyla birlikte güzel vakit geçirmenin keyfini yaşadılar.