Cumhuriyetimizin 98. Yıldönümünde Kaymakamlık tarafından düzenlenen kutlama programı, 28 Ekim Perşembe günü saat 13:00’da Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başlayacak. Tören alanı Akşehir Belediyesi tarafından görkemli bir şekilde bayraklarla donatılacak ve süslenecek. Cumhuriyet Bayramı ile ilgi dövizler hazırlanarak şehrin uygun yerlerine asılırken, konut ve işyerleri de bayraklarla donatılacak ve gece ışıklandırılacak.

Kaymakam tarafından tebriklerin kabulü, 29 Ekim Cuma günü 09:30-10:00 saatleri arasında Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Daha sonra Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından öğrencilerin ve halkın bayramı kutlanacak.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından Kaymakam İsmail Küreci, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapacak. Şehit Selçuk Özer Anadolu Lisesi, Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi, Nimetullah Nahçivani İmam Hatip Ortaokulu ve Bahçelievler Ortaokulu öğrencilerinin şiirler okumalarını takiben, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Cumhuriyet Bayramı adına yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek.

Halk oyunları gösterisi ile devam edecek olan program, bayrak ve flama grupları ile izci grubunun da katılacağı tören geçişi ile sona erecek.