Bugün gerçekleştirilecek olan törende; Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından Saygı Duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekilecek. Protokole dahil kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi parti ve sivil toplum yöneticileri de çelenk sunma törenine bizzat katılacaklar.

29 Ekim 2020 Perşembe günü 09:45-10:00 saatleri arasında, Cumhuriyet Meydanı’nda Kaymakam tarafından tebrikler kabul edilecek. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında Kaymakam Ahmet Sait Kurnaz, bayramın anlam ve önemini belirten konuşmasını yapacak. Milli Eğitim Müdürlüğü’nce lise öğrencilerinden seçilecek 2 öğrenci tarafından Cumhuriyet konulu şiirler okunacak.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan Pandemiye İlişkin Genelgeler ile Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu’nca hazırlanan Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nde yer alan her türlü tedbire uyularak, İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 21 Ekim 2020 tarih ve 17461 sayılı Genelgesi doğrultusunda sınırlı sayıda katılımcı ile icra edilecek.

İşyerleri ve konutların bayraklarla donatılması ve ışıklandırılması için Belediye ses yayın cihazından anonslar yapılırken, bütün resmi kurum ve kuruluş binaları, tören alanları, yollar, caddeler ve meydanlar da Atatürk resimleri, Türk bayrakları, döviz ve pankartlarla süslenecek. Resmi binalar, anıtlar, Belediye alanı ile ilgili kamu binaları, uygun bir şekilde aydınlatılacak ve varsa dış cephelerindeki aydınlatıcı ışıklar yakılacak.