Demokrasi ve Milli Birlik Günü boyunca resmi ve özel kurum ve kuruluşlar ile askeri birlik ve karargahlar Türk Bayrağıyla donatılacak, gece de aydınlatılacak. Anma Töreni ise saat 20:00’dan itibaren, pandemi tedbirleri doğrultusunda sınırlı katılımla gerçekleştirilecek.

15 Temmuz 2020 Çarşamba günü saat 12:00’da Akşehir Kaymakamı, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, protokol üyeleri, şehit ve gazi derneklerinin temsilcileri tarafından, şehit yakınları ve gaziler ile birlikte Akşehir Şehitliği ziyaret edilerek şehitlerimizin kabristanlarına karanfiller bırakılacak. İlçe Müftülüğü görevlilerince Kur-an' ı Kerim okunacak ve İlçe Müftüsü tarafından dua edilecek. Saat 12:30’da İplikçi Camii’nde şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okunacak ve Hatm-I Şeriflerin duası yapılacak. Cami çıkışında vatandaşlara kapalı kutu içerisinde mevlid şekeri ikram edilecek. Saat 14:00’da 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerimize ziyaretler gerçekleştirilecek.

Cumhuriyet Meydanı’nda 15 Temmuz temalı fotoğraf sergisinin saat 19:30’da yapılacak olan açılışının ardından, saat 20:00’da Anma Etkinliği Tören pPogramı başlayacak. Program kapsamında Belediye Başkanlığı’nca bin Türk Bayrağı dağıtılacak, Akşehir Belediyesi Mehter Takımı bir gösteri sunacak. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasını, Kur-an’ı Kerim okunması ve dua takip edecek. Protokol konuşmaları sonrasında ise Cumhurbaşkanı’nın, günün anlam ve önemine dair Millete Sesleniş konuşmasının naklen yayını ile 15 Temmuz temalı video ve belgesel gösterimleri izlenecek. Saat 00:13’de tüm camilerde sela okunarak dua edilecek. Saat 00:30’da başlayacak olan Demokrasi Nöbeti, saat 04:30’da sela okunmasının ardından sona erecek.

Anma Etkinliği Programı ve Demokrasi Nöbeti uygulaması; pandemi tedbirleri kapsamında gerekli hijyen ve sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları ile STK ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin sınırlı katılımıyla icra

edilecek. Giriş ve çıkışlar, kişilerin birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde düzenlenecek, girişlerde ziyaretçiler sıra ile içeri alınacak ve oturulacak alanlarda sosyal mesafe kuralına (en az 1,5 metre) uygun şekilde yer işaretlemeleri ve oturma düzeni yapılacak. Akşehir Belediyesi tarafından dezenfektan standı kurulacak, tek kullanımlık seccade temin edilecek ve su dağıtımı yapılacak.