İlk olarak Akşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü’nü ziyaret ederek İlçe Sağlık Müdürü Muhammet Sait Yalçın’la görüşen Başkan Akkaya’ya, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel de eşlik etti. Akkaya, özellikle salgın sürecinde sağlık çalışanlarının çok yoğun bir çalışma içerisinde olduğunun altını çizerek; “Sizin önderliğinizde güzel çalışmalar oldu. Şu anda kırmızıdayız ama inşallah tekrar turuncu ve mavi olacağız. İlçe Kaymakamımız başkanlığındaki Hıfzıssıhha Kurulu, İlçe Sağlık Müdürümüzün gayretleri ve bizler, tüm gücümüzle bu salgın sürecinde tedbirlere uyulması noktasında gayret ettik. Ben bu çalışmalarda en büyük pay sahibi olan sağlık çalışanlarımızı yürekten kutluyorum” dedi.

İlçe Sağlık Müdürü Muhammet Sait Yalçın da aşılama ve filyasyon çalışmalarındaki desteğinden ve Tıp Bayramı vesilesiyle gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı Başkan Akkaya’ya teşekkür etti.

Akşehir Devlet Hastanesi’nde Başhekim Dr. Bülent Erdem ve hastane idarecileri ile görüşen ve tüm Sağlık personelinin Tıp Bayramı’nı kutlayan Salih Akkaya; “Bu salgın boyunca sağlık ordumuz cansiperane bir şekilde çalışarak büyük fedakarlıklarda bulundu. Bu arada bu salgından dolayı sağlık camiamızın da kayıpları oldu. Salgında bir yılı devirdik, inşallah sağlık ordumuzun gayretleri ve bizlerin de desteği ile ikinci bir yılı devirmeden bu salgını bertaraf etmiş olacağız” şeklinde konuştu.

Başhekim Erdem; “Salgından dolayı tüm sağlık çalışanlarımız bir yıl boyunca gerçekten zor bir dönem geçirdi. Böyle zor zamanlarda hatırlanmak insanı çok daha mutlu hissettiriyor” diyerek ziyaretinden dolayı Akkaya’ya teşekkür etti.

Tıp Bayramı ziyaretleri kapsamında son olarak Özel Akşehir Park Hayat Hastanesi’nde Hastane Direktörü Hadi Kaya ve Başhekim Dr. Mehmet Serkan Demirdağ ile görüşen Akşehir Belediye Başkanı Akkaya; salgın döneminde Park Hayat Hastanesi ve tüm çalışanlarının da fedakarca çalıştığına değinerek, Akşehir’de böyle kapsamlı bir özel hastanenin bulunmasının hem sağlık açısından faydalı olduğunu, hem de çevre ilçelerden gelen hastalar nedeniyle ilçe ekonomisine katkı sağladığını belirtti ve hastane çalışanlarının Tıp Bayramını kutladı.

Direktör Kaya ve Başhekim Demirdağ da Başkan Akkaya’ya yaptığı ziyaret için teşekkür ettiler.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Tıp Bayramı münasebetiyle yaptığı ziyaretler sırasında, üzerlerinde sağlık çalışanlarının isimlerinin yazılı olduğu özel kalemleri de doktorlara ve sağlık personeline dağıtılmak üzere hediye etti.