Anadolu Mektebi öğrencileri tarafından Akşehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Edebiyatın Yerli ve Milli Sesi: Tarık Buğra” isimli panel öncesinde konuşan Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu, Anadolu Mektebi’nin Akşehir’de yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aktarımında bulundu.

Tarık Buğra’yı vefatının 28. yıldönümünde rahmetle andıklarını belirten Belediye Başkanı Salih Akkaya da konuşmasında; “Yazdığı her eserinde, aklı ve yüreğiyle toplumsal meselelerden hiç kopmayan Tarık Buğra, geniş bir coğrafya ve tarih sayfaları içinde başarıyla dolaşmış değerli bir yazardır. Tarık Buğra romanları Türk klasikleri içerisinde kendisine yer bulabilir mi sorusuna tereddütsüz evet yanıtını verebiliriz. Çünkü O’nun eserleri, insani öze dair barındırdıkları derin hakikatler sebebiyle her dönemde okurun ilgisine mazhar olur. Tarık Buğra aynı zamanda, kişilik sahibi ve saygın bir gazetecimizdir. İnandığı doğruları koşullar ne olursa olsun, hayatının sonuna kadar savunmayı başarmıştır. 26 Şubat 1994 tarihinde aramızdan ayrılan yazarımızın ruhu şad, mekanı cennet olsun. Biz O’na olan vefa borcumuzu ödemeye devam ediyoruz ve edeceğiz de. Böylesine önemli bir kültürel değerimiz olan Tarık Buğra’nın adını ve eserlerini yaşatmak ve O’nu yeni nesillere tanıtmak, bizim boynumuzun borcudur” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından başlayan panelin başkanlığını, Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi öğrencisi Nimet Gültekin yaparken; Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden Zeynep Sena Şaşırdı “Halk-Aydın İlişkisi”, Şeyda Okyay “Tarık Buğra’nın Akşehir Sevgisi”, Merve Yılmaz “Tarık Buğra’nın Eserlerinde Gençlik” ve Şehit Zeynep Sağır Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Merve Çalışkan “Tarık Buğra’nın Aile İlişkisi ve Toplum Yaşantısı” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi Akşehir Koordinatörü Ömer Koçar’ın panele ilişkin değerlendirmesi sonrasında Başkan Akkaya, panelist öğrencilere hediye takdiminde bulundu.

Öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra; S.Ü. Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Mucuk, S.Ü. Yunak Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Kadir Öztaş, siyasi parti temsilcileri ve bazı kamu kurum müdürleri de izleyiciler arasında yer aldı.

Mevlid-i Şerif okutuldu

Akşehir Belediyesi ve İlçe Müftülüğü işbirliğinde, Cuma namazı öncesinde Hasan Paşa İmaret Camii’nde okutulan Mevlid-i Şerif’in ardından, camiden çıkan cemaate Akşehir Belediyesi tarafından mevlit şekeri dağıtıldı.