Zirveye, Türkiye’nin çeşitli illerinden onlarca kulüp ve yaklaşık 120 sporcu katıldı. Kamp alanında kalan sporculara; Deresenek Muhtarlığı tarafından pilav, Çay Kaymakamlığı tarafından da tatlı ikramında bulunuldu.

AKADEMİK yetkilileri de Akşehir Belediyesi tarafından gönderilen ve Nasreddin Hoca fıkralarının derlendiği kitap ile Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yollanan Baf bandanaları sporculara dağıtırken, kamp alanını ziyaret eden Çay Kaymakamı Mehmet Durgut, Belediye Başkanı Hüseyin Atlı ve Ticaret Odası Başkanı Salih Kaygısız’a da kitap ve bandana hediye ettiler.

Adem Kurt’un, Akşehir Aktif Dağcılık Eğitim Merkezi Gençlik Spor Kulübü’nün kurulmasında ön ayak olduğunu belirten AKADEMİK Kulübü Başkanı Bayram Çini; bir doğa aşığı olan Adem Kurt’un, geride bıraktığı güzellikleri, öğretileri ve hayat felsefesi ile doğada yaşamaya devam ettiğini söyledi.

“Sultandağlarındaki hayvan ve bitki varlığında görülen değişikliklerin fotoğraflarını çekerek insanlarla paylaşması, en bilinen özelliğiydi” diyen Bayram Çini; “Adem Amcanın 2013 yılında bana verdiği bayrağı, ülkemin her bir zirvesine gururla taşıdım. Kendi adıyla yapılan bu etkinliğimizde de zirvede açmak, ayrı bir onur oldu” şeklinde konuştu.