Disiplin, teşkilat, eğitim ve silah yönünden mükemmeliyet, MÖ 209’da kurulduğu kabul edilen ilk düzenli ve disiplinli Türk ordusundan başlayarak her zaman Türk ordularının ortak özellikleri olmuştur. Bu yapısı sayesinde pek çok savaş kazanan Türkler, 1071 Malazgirt Zaferi’yle Anadolu’ya kesin olarak yerleşmişler ve kısa süre sonra Anadolu Selçuklu Devleti’ni kurarak Anadolu’yu kendilerine vatan yapmışlardır. Batı Türklerinin Atası olarak da anılan Sultan Alparslan; Malazgirt Meydan Muharebesinde, ordusunu hilal şeklinde yaydığı savaş meydanında uyguladığı savaş taktikleri ile dünya tarihinin büyük komutanları arasında yerini almıştır.

26 Ağustos 1071 tarihinde kazanılan ve Anadolu’yu Türk yurdu yapan büyük zaferden 851 yıl sonra, 1922 yılında bir başka büyük zaferle sonuçlanan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yolunu açan Büyük Taarruz da yine 26 Ağustos tarihinde başlamış ve 30 Ağustos’ta kazanılan zafer, 9 Eylül’de son işgalci askerin denize dökülmesiyle taçlanmıştır.

Malazgirt Zaferini kazanan Sultan Alparslan ve Büyük Taarruzun Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanımız için canını vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyoruz.