Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük hassasiyetlerinden olan kadın hakları konusunda, birçok Avrupa ülkesinden yıllar önce çok önemli adımların atıldığı, cehalete karşı eğitim seferberliğinde ve kalkınma hamlesinde olduğu gibi bilim ve sanatın her dalında da Türk kadınının yüceltilmesi için yasaların çıkartıldığı ülkemizde, 2021 yılının utanç tablosunda; tam 367 kadın cinayeti yer aldı. Bu yıl, Ocak ve Şubat aylarında toplam 36 kadın, cinayete kurban gitti.

Ve artık bugünlerde, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin Adalet Bakanı; özellikle şiddet mağduru olan ve cinayete kurban giden kadınlarla ilgili yapılan yargılamalarda toplumu ayağa kaldıran, pek çok insanın vicdanını sızlatan nice örneklere şahit olduklarını belirterek “iyi hal indirimi” olarak bilinen takdiri indirim nedenlerinde düzenlemeye gidileceğini açıklıyor.

Türk Kurtuluş Savaşı’nın cephede ve cephe gerisindeki Asil Kahramanları, hayatın her alanında elde ettikleri başarılarla göğsümüzü kabartan kadınlarımızın ve tüm dünyanın emekçi kadınlarının 8 Mart’ı kutlu olsun.