Çeltik İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin; Temsili Makam Devri etkinliği için Şube Müdürü Kubilay Oral, 100. Yıl Ortaokulu Müdürü Alparslan Şamil Bulgurcu ve 5. sınıf öğrencisi Cengizhan Dağ ile birlikte Kaymakam Yusuf Beran Vuran’ı makamında ziyaret etti. Covid-19 tedbirleri çerçevesinde gerçekleşen ziyarette, Kaymakam Vuran makamını sembolik olarak öğrenci Cengizhan Dağ’a devretti.

Temsili Kaymakam Cengiz Dağ, bu makamda oturmanın heyecan verici olduğunu söylerken Kaymakam Yusuf Beran Vuran da; “Hayatınızda sizlere yeni ufuklar açılması, yeni kazanımlara sahip olmanız için mutlaka kitap okuyun, daha çok kitap okuyun. Ne kadar okuduğunuzdan çok devamlı okumanız önemli. Gelecekte bu koltuklara sizler oturacaksınız” dedi.

Daha sonra Kaymakam Vuran, 23 Nisan Konulu Resim Yarışması’nda birinci olan Kaşören İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Selçuk Altuntaş’a ödülünü verdi. Vuran; “Çocuklarımıza 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşku ve heyecanını aşılamak, dünya barışı, milli egemenlik, Atatürk ve çocuklar, bayram coşkusu olgularını anlamalarını sağlamak adına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte düzenlediğimiz yarışmada birinci olan Selçuk Altuntaş’ı kutluyorum” şeklinde konuştu.

Çeltik Belediye Başkanlığı’ndaki Temsili Makam Devri etkinliği için de İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin tarafından; Şube Müdürü Bayram Yıldız, Merkez Orta Okul Müdürü Hüseyin Korkmaz ve Merkez İlk Okul Müdürü Diyaettin Akan eşliğinde Belediye Başkan Vekili Hamza Kobay’a bir ziyaret gerçekleştirildi. Merkez Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Sudenaz Kınık ile birlikte 23 Nisan Konulu Resim Yarışması ikincisi Eda Şahbaz da ziyarette hazır bulundu.

Temsili olarak Belediye Başkanlık makamına oturan Sudenaz Kınık’ın ilk talimatları; Belediyenin projelerini sürdürmek adına cadde ve sokaklara parke taşı döşenmesi, Sanayi Sitesi yapımı, Yüksek Okul açılması ve gençler için spor alanlarının yapılması oldu.

Ziyaretin ardından Belediye Başkan Vekili Kobay tarafından; 23 Nisan Konulu Resim Yarışması’nda ikincilik elde eden Eda Şahbaz ve makamı devralan Sudenaz Kınık’a hediye takdim etti.