Merkezdeki resmi okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okulları temsilen Zübeyde Hanım Anaokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Atatürk Ortaokulu, Nasreddin Hoca MTAL ve Kız Anadolu İHL Müdürlerinin yanı sıra merkez ortaokulların bayrak ve flamalarıyla katılacağı törende, Saygı Duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak.

Cumhuriyet, Nasreddin Hoca, Yıldırım, Nihat Dayanık ve Tarık Buğra İlkokullarının 4. sınıflarından birer öğrenci, idareci ve öğretmenleri refakatinde sırasıyla Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü makamlarında temsil görevi üstlenecekler.

Akşehir Belediyesi tarafından hazırlanmış, günün anlam ve önemini belirten döviz ve pankartlar ile Atatürk posterleri ve Türk bayrakları şehir merkezinin uygun yerlerine asılacak.

Tüm resmi ve özel okullar ile kurumlar da bayrak ve Atatürk posterleri asacaklar. Hafta boyunca, uzaktan eğitimde ve pandemi kurallarına uygun olarak yüz yüze eğitimde programlar yapılacak, 23 Nisan’ın anlam ve önemi, ders olarak işlenecek.