İlçe protokolü ile tüm kamu kurum ve kuruluşları üst düzey yöneticilerinin hazır bulunacağı Çelenk Sunma Töreninde; Akşehir Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Akşehir belediye Başkanlığı’na ait çelenkler, Şehitlikte bulunan Atatürk Anıtı’na sunulacak. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda Saygı Duruşu ile birlikte Tören Mangası tarafından saygı atışı yapılmasını takiben, İstiklal Marşı eşliğinde bayrağımız göndere çekilecek.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma, Garnizon Komutanlığı’nda görevli bir subay tarafından yapılacak. Kaymakam Kurnaz’ın Şehitlik Defteri’ni imzalamasının ardından şehit kabirleri ziyaret edilecek, şehitler için dua ve Kur’an-ı Kerim okunacak.

Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda hazırlanan program çerçevesinde, Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde yapılacak olan Anma Töreni ise saat 11:00’da başlayacak ve Şehitler Günü kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek.