Mübarek Ramazan Ayı’nın amacı ve gereği yerine getirilecekken, gösterişe yönelmenin ve hayır işinin fiyaskoya dönüşmesinin siyasi faturası kaçınılmazdır. Yazık oluyor Akşehir’e..!

Normal021falsefalsefalseTRX-NONEX-NONE

Haber/Yorum: Ümit Aykut ŞENER

28 Haziran 2014 - 27 Temmuz 2014 tarihleri arasında idrak ettiğimiz Mübarek Ramazan Ayı bitmesine bitti ancak hayır için Akşehir’de verilen ‘iftar yemekleri’ gündemdeki yerini hala koruyor.

Öncelikle Ramazan Ayının, bereket ayı olması nedeniyle herkes elinden geldiğince ibadetini yaptı. Allah bu mübarek ayda yapılan tüm ibadetleri, dualarımızı kabul ve makbul eylesin.

Akşehir şahsi kaprisler ve koltuklar uğruna oldukça yanlış yönetiliyor. Bugünlerde yapılan yanlışlara  ‘DUR!’ diyeceklerin sayısı hızla azalmaktadır.  Yetkililerin olaylardan ‘UZAK!’ durmayı tercih etmeleri yakında olası bir ‘OPERASYON!’ beklentisini de gündeme getiriyor. Uzaktan seyredenler çok iyi biliyor ki; tüm uyarılarımıza rağmen seçimlerde kendi çıkarları için bildiğini okuyanlarla birlikte hareket etmenin bedelini gün gelince ‘kendisi’ nin ödeyeceğini fark etmiş görünüyorlar.  Büyüklerimiz boşuna dememiş, “HATADAN DÖNMEK ERDEMDİR” diye…

Akşehir’de ‘Ramazan Ayı’nda yapılan bilinçli hataları yazarak, gelecek ramazanlarda aynı hataların tekrarlanmamasını umuyor ve geliyoruz konumuza…

Hatırlanacağı üzere, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Ayı’nın 15. gününün “Yetimler Günü” olarak kabul edilmesini ve bugünün anlamı nedeniyle YETİMLERE! İftar yemeği verilmesini istemişti. Unutmayalım ki, yetim denilince ülkemizde tüm akan sular durur. Yetimlerin korunup kollanması için ciddi çalışmalar yapılır ve halka anlatılır. Yapılacakların yetimler için önemi oldukça büyüktür. Yetkililere düşen olayı idrak edebilme ve o doğrultuda tutum ve davranışlar içinde bulunabilmeleridir.

Akşehir Belediyesi, Ramazan Ayı’nın 15’nde yetimleri, şehit ve gazi ailelerini kapsayan iftar yemeğini Cumhuriyet Meydanı’nda verdi. Normalde bu iftar yemeğinde; Protokol, Yetimler, Sevgi Evleri’nde kalan çocuklar, Şehit ve Gazi Aileleri’nden bulunmaları gerekiyor. Unutulan tek şey buranın Akşehir olduğudur! Çünkü her yapılan yardımı, etkinliği vb. şeyleri abartmakta üstüne rakip tanımayan AK Parti İlçe Yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri , Kadın Kolları Üyeleri, Gençlik Kolları Üyeleri de davet edilirler de, icap etmezler mi hiç..?  Dedik ya amaç üzümü yemek değil bağcıyı dövmek olunca, Cumhuriyet Meydanı da alabildiğince kalabalık oluverince YETİM İFTARI, bir anda AK Parti iftarı’na dönüşüveriyor. Davetin baş konukları Yetimlere, Şehit ve Gazi Ailelerine iftar yemeği verilemiyor, iftar amacından sapıyor. Şimdi tüm hayırsever insanlarımıza sesleniyorum: “Belediye bütçesinden verilen iftar yemeğinde yetimler, şehit ve gazi aileleri dışında AK Partililerin ne işi var, günah değil mi bu yetimlerin hakkını yemek ?”

Gazetelerde yayınlanan haberlerde yer alan fotoğraflarda, iftar yemeklerinde hep aynı kişiler, ya da akrabalarını görüyoruz. Burası Akşehir derken ezbere söylemediğimizi bilin istedik! Çünkü, Akşehir Belediyesinin mahallelerde verdiği iftar yemeklerinde de aynı görüntü hakimdi.

Umarız Cumhurbaşkanlığına aday olan ve bugünlerde seçim meydanlarında halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu konuya duyarsız kalmaz. Oldu ya duymaz derseniz de bugünden itibaren duymuş oldu. Akşehir Siyaseti için ‘Kıyamet Günü’ yakındır.  Bazı isimlerin üstünün çizileceğinden kimsenin şüphesi olmasın!

Size tavsiyem odur ki; bundan böyle düzenleyeceğiniz yemek ve iftarlarınızdan partililerinizi uzak tutun, ihtiyaç sahiplerine yer verin. Haa diyorsanız ki, “misafir umduğunu değil bulduğunu yer” siz de haklısınız. Ama gün gelir size de birisi yedirecek bir şeyleri önünüze koyarsa o zaman anlarsınız nasıl bir duygu olduğunu…

Nedeni mi?

Hayırsever ve mahalle halkı iftar yemeklerinin sponsoru olarak işin maddi yükünü çekiyor. Belediye başkanı, belediye meclis üyeleri, AK Parti ilçe başkanı ve yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları iftarın davetlileri olarak o mahalledeki yerlerini almaktan geri kalmıyor. Ama sonrasında verilen yemeğin Akşehir Belediyesince karşılandığı veya o anlama gelecek anonslar yapılmasıyla hem bardak taşıyor, hem de hayırseverler tepki gösteriyor. Başkalarının verdiği iftara nezaketen de olsa davet edilmek ayrı, o davetten nemalanmak ayrıdır. Bizim dinimizde böyle bir şey yok!

Protokol olarak mahalle iftarlarına katılabilirsiniz ama AK Parti olarak iftara giderseniz iftarın da ecrini-fecrini kaçırırsınız, bilesiniz.

Gelecek yıllarda da bu hatalara düşmeyin ki, iftar yemeği; amacın ve ramazanın dışında düzenlenmesin. Biz yaptık, oldu-bitti derseniz, sonucuna da baştan katlanmış olursunuz…

Akşehir’de bugünlerde konuşulanları okurlarımıza aktarıyorum. Bize yazmak, size ders almak düşer. En azından yanı başınızdaki Konya Büyükşehir Belediyesinin verdiği ya da Kütahya’da verilen iftarlara bir bakarsanız ne demek istediğimi çabucak anlayıverirsiniz...

Yarın, neden Kütahya olduğunu açıklayacağım.

}