Perşembe günü İnönü Caddesi’nden aşağı doğru yürürken, esnaf bir arkadaşım kolumdan tutarak; “Abi Allah aşkına bak şu yolun haline” dedi. Şehrin ortasında bulunan Ziraat Bankası’nın yanı, Meslek Lisesi’nin önünden geçen yolun durumunu yetkililere duyurmam için ricada bulundu.

Gerçekten çok haklıydı; Akşehir'e yakışmayan, araçların ilerlemesini dahi engelleyecek kadar çukurların oluşmasına dikkat çekiyordu.

Aylar önce doğal gaz hattı için kazılan yoldan alınan taşlar tekrar döşenmemiş, çakılla doldurulan çukurun üzerine kabaca asfalt atılmış, kar ve yağmur yağışları sonrasında çukurlar oluşmuştu. Belediye ekipleri bir kamyon dolusu kumu çukurları doldurmakta kullanmış ama bereketli geçen kış mevsiminde yağan kar, yine çukurların oluşmasına sebep olmuştu.

Kolumdan tutan ve bana çukurları gösteren esnaf arkadaş; “Eminim Belediye Başkanı buralardan geçmediği için yolun berbat halini görmedi, hatta zabıtalar ve fen işleri görevlileri de buradan hiç geçmemişlerdir. Zaten bu yol çarşı merkezinde değil, görmüş olsalardı gün içinde bile onlarca işçi kardeşimiz bu yolun taşlarını döşerlerdi” diyerek tepkisini aktardı.

Arkadaşın yanından ayrılırken, bu sefer de kaldırım taşlarının oynamış olmasından dolayı pantolonumun paçalarına toprakla bulaşan kar suları, çamurlaşmış halde paçalarımı lekeledi. Ben de başımı iki yana sallayarak; “Olsun, pantolon kuruyunca çitileyiveririm, akşama kadar idare eder” diyerek uzaklaştım.

Yolların bakımsızlığı ve belediyenin takipsizliği ile ilgili sosyal medyadan yazan yazana olunca, birileri çözüm aramış ve sabahtan itibaren hendeklerin olduğu yolun sol tarafını araç parkı olarak değiştirerek günü kurtarmaya çalışmışlar.

Görüştüğüm esnaf arkadaşlar; “Çukurlar dolmasın, iş yerimizin önü park olmasın. Biz bu baştan savma çözümü sevdik, aramızda imza toplayıp araç parkının kaldırılmasını isteyeceğiz” dediler.

Toprak altına en çok yatırımın yapıldığı bir dönem diyerek her seferinde halktan anlayış beklenmekte. Artık sokak yollarının bakımsızlığını kanıksayan halkımız, hiç olmazsa çarşı merkezindeki yollarımız bakımlı olsun istiyor.

Lütfen; araç ve personel eksiği olmayan Akşehir Belediyesi kurumu, sosyal platformda bu kadar hakareti ve tepkiyi dindirmek adına üzerine düşen temel hizmetleri yerine getirsin.

Akşehir yollarının bakımsızlığından tek karlı çıkan, ön düzeni ikide bir bozulan ve çukurlardan kaçmak isterken hasarlı kazaya sebep olan araçların tamiratını yapan sanayi esnafımıza hayırlı işler dilerim.