Akşehir'de son bir haftadır, sporseverler başta olmak üzere, iş insanları ve esnafların kalp atışlarını hızlandıran bir faaliyet var.

AK Parti milletvekili Orhan Erdem'in girişimleriyle, Konya'nın ikinci lig takımı olan, 1922 Konyaspor'a 22 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan kongrede Akşehirspor ismi verilerek, neredeyse bedelsiz olarak Akşehir'e verilmesi gündemde.

Bu gelişmeler üzerine Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın başkanlığını yaptığı heyet, Konyaspor yöneticileriyle görüşmelerde bulundular. Pazar günü Hıdırlık sosyal tesislerinde, bu konuda bilgilendirme ve istişare yapmak için Akşehir’in ileri gelen fedakâr insanları bir araya gelerek, Belediye Başkanının süreçle ilgili bilgi verdiği toplantıya iştirak ettiler.

Belediye Başkanı yapmış olduğu açıklamalarda; takıma Konyalı iş insanlarının da sahip olmak istediklerini, fakat ibrenin Akşehir’den yana olduğunu söyledi. Takımın sanki Konyaspor'un alt yapısı gibi olacağını, Konyaspor'dan bedava kiralık oyuncu alınacağını ve mevcut Bal Ligi takımının da Konya'ya bedelsiz verileceğini aktardı. Takım'da yaş ortalamasının 21 olduğunu ve 16 futbolcusunun bulunduğunu, ayrıca 500 bin TL’lik hazır forma ve malzemenin de verileceğini, ancak futbolcuların alacağı olan 1,5 milyon TL’nin, Akşehir tarafından nakit ödenmesi gerektiğini açıkladı.

Takımın yıllık bütçesinin yaklaşık 6 milyon olduğunu, bunun 3 milyonunun Spor Toto ve diğer gelirlerle karşılanacağını, geriye kalan kısmının Akşehir Belediyesi ve Akşehirli iş insanları tarafından karşılanabileceğini belirtti. Fakat futbolculara yapılması gereken 1,5 milyon TL ödemenin bir hafta içinde bu işe gönül vermiş kişilerden toplanması gerektiğini, aksi takdirde takımın alınamayabileceğini söyledi.

Bal Liginde şampiyon olan, fakat play-off maçlarında başarılı olamadığı için 3’üncü Lige çıkamayan takıma yaklaşık 2,5 milyon TL harcama yapan belediye, bu miktarın belki yarısıyla Akşehir'e 2’nci Lig takımını kazandırmış olacak.

Toplantıya iştirak edenler de, yaklaşık 2 milyon TL katkı sözü verdiler. Ayrıca oluşturulacak bir heyetle, toplantıya katılamayan iş insanlarına gidilerek bağış talebinde bulunulacağı ve taahhütte bulunan tüm bağışçıların isimlerinin, verdikleri miktarlarla birlikte basın yoluyla halka açıklanacağı bildirildi.

Toplantıda, “3’üncü Lig elimizden kaçtı diye üzülürken, kendimizi 2’nci Lig’de bulacağız” diyen katılımcılar; “Şehrimize 15 günde bir yüzlerce insan ziyarete gelecek, ekonomi hareketlenecek” sözleriyle memnuniyetlerini ifade ettiler.